Brudeanden er en nordamerikansk skovand. Den er formentlig den talrigeste ynglende and i det østlige USA.
Faktaboks
- Videnskabeligt navn
-
Aix sponsa
Hannen er blandt de mest farvestrålende af alle ænder, og bl.a. derfor holdes brudeanden almindeligt i fangenskab. I europæiske lande inklusive Danmark ses undslupne fugle ret hyppigt, og små vildtlevende bestande er etableret i England.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.