Pampashønen (Rhynchotus rufescens) tilhører den gruppe af tinamuer, som lever i savanner og andre åbne områder. Den er vidt udbredt i Brasilien og Argentina.

Tinamuer er en familie og orden af syd- og mellemamerikanske fugle. Skønt de står nær strudsfuglene, kan tinamuer flyve, om end de hverken er udholdende eller manøvredygtige. Der kendes 46 arter, som fordeler sig på ni slægter.

Faktaboks

Videnskabeligt navn

Tinamidae (familie), Tinamiformes (orden)

Etymologi
Ordet tinamu kommer fra det indianske sprog galibi i Fransk Guyana.

De bliver 15-49 cm lange og ligner nærmest hønsefugle med brune eller grå camouflagefarver, kompakt kropsbygning, kraftige løbeben og en meget kort hale.

De færdes på jorden i skov eller græsland og gør sig især bemærket ved vidtlydende, fløjtende kald. Føden er både vegetabilsk og animalsk.

Æggene fra en eller flere hunner lægges i en simpel rede på jorden og ruges af hannen. Æggene er ensfarvede, glinsende og meget smukke, grønne, brune, turkis eller purpurfarvede afhængigt af arten.

Læs mere i Lex

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig